A blogolás az új linképítés?

Még ha nem is jelenthetjük ki határozottan, hogy igen, akkor is érdemes elgondolkodni a blogolás adta linképítési lehetőségen. Természetesen most a blogolásról, nem mint hobbiról beszélünk, hanem az üzleti weboldalunk támogatásáról, ami bizonyára nem minden weboldal tulajdonosnak kellemes elfoglaltság hétről-hétre kitalálni, milyen aktuális témában próbálja megszólítani a látogatóit és természetesen a Google robotjait.

blogolas

Hisz ne áltassuk magunkat egy weboldal támogatására létrejött blog, legyen az az üzleti weboldalon belül, vagy valamelyik blog szolgáltató hálózatban, igenis a weboldalunk „előmenetelét” szolgálandó szent cél érdekében frissül naponta vagy hetente többször. De hol lesz ebből linképítés?

A legtöbb szakember egyetért abban, hogy a tartalom igenis óriási jelentőséggel bír a kereső rangsorolási tényezői között, és abban is nagyjából egyetért mindenki, hogy bármennyire próbálja elvenni az emberek kedvét a linképítéstől, az ettől függetlenül töretlenül működni látszik.

A blogolást viszont nem csak tartalom építésre, hanem linképítésre is fel lehet használni!

Hisz a nagy blog szolgáltatók domainje igen erős értékekkel rendelkeznek ahhoz, hogy az innen szerzett viszontlinkek működőképesek legyenek. Ha pedig vesszük a fáradságot és csak releváns blogokból blogolunk, akkor egy plusz rangsorolási szempontnak teszünk eleget a kereső szemében. Ugyanis az erős domainről érkező link, keverve minőségi, bő tartalommal, releváns oldalra kihelyezve, kizárt, hogy ne lenne nyerő megoldás!

Bányai Kata bejegyzései