Blog írás

Blog írás – a szükséges rossz?

Van türelmed mindig valami újat, valami különlegeset írni célközönségednek? Van ötleted minden héten úgy leülni blog íráshoz, hogy ne az legyen a kezdő gondolat,  „na, ma is írnom kell valamit”. Ez az írás legtöbbször fájdalmas és siralmas végeredménnyel jár. Fáj írni és fáj olvasni. Ilyenkor semmi esély arra, hogy értelmes gondolatok hagyják el a billentyűzetet.

Ebben az esetben nem is kell erőltetni a blog írást!

A heti szintű, folyamatos blogolás abban az esetben „éri meg” oda-vissza, az írónak és az olvasótábornak, ha szinte végeláthatatlan a témában az apró részletekre való boncolgatás, amikor minden héten – akár többször is – felsejlik valami új a blog írójában, amit publikálhat.

blog iras

A blogírás nem feltétlen azt jelenti, hogy minden héten több ezer karakternyi szöveget pattintunk ki a végtelen web játszóterére, hanem sokkal inkább azt, hogy tudunk mindig újat és értékeset írni, és ez olykor valóban több ezer karakternyire terjed.

Ugyan angol nyelvterületen, de a folyamatos megfigyelések arra jutottak, hogy a Google is jobban szereti a terjedelmesebb blog posztokat, a hosszú, tagolt szöveg sokkal értékesebb tartalomnak tűnik a kereső szemében, mint a néhány mondatnyi villámposztok. Jóllehet az olvasó, a látogató szemében mindkettő lehet értékes. A blog írás pedig egyszerűen arra szolgál, hogy támogassa vele meglévő üzleti vagy hobbi weboldalát, látogatót tereljen szolgáltatása, termékei felé, mindezt interaktív módon.

Úgy érzed nincs időd, kedved, türelmed, tehetséged a blog íráshoz, de szükségesnek gondolod?

Írj bátran!