Blogírás – a tartalomgyártás Szent Grálja!

Egyszerű a képlet. Tisztában vagyok vele, hogy egy adott szolgáltatási kör sikeres vállalkozójaként nem feltétlen kell értened a blogírás fortélyaihoz.

Sőt, azt sem kell tudnod, hogy mi fán terem a blogírás!

Elég, ha kicsit szétnézel a trendek között, elolvasod a Google Minőségi Irányelveit, ahol világosan le van írva, hogy milyen típusú, tartalmú weboldalak azok, amelyeket helyezéssel „jutalmaz” a kereső. Ehhez mérten pedig semmi mást nem kell tenned, mint elhinni, hogy a Google térfelén valóban csak úgy rúghatsz labdába, ha az ő szabályai szerint játszol.

Ehhez pedig – tetszik, nem tetszik – tartalom kell! Minőségi, érdekes, színes, adott célközönséget lekötő, esetekben vitára késztető, áttételesen vásárlásra buzdító tartalom. Tartalom nélkül nem megy!

blogiras

Nem kell félni a – csúnya szóval élve – tartalomgyártástól, abban az esetben nem, ha mindez minőséget szolgáltat, mert a potenciális látogató, vásárló úgyis szűr, és ahhoz, hogy megtalálja a neki megfelelő információt folyamatosan keres.

Mi, Te, csak elé rakjuk azt a minőségű tartalmat, amire úgy véljük, szüksége van, hogy épp a Te webáruházadból vásároljon terméket, a Te weboldaladról rendeljen szolgáltatást.

A blogírás történhet weboldalba épített blogmodulon keresztül, külön blog rendszerben, a lényeg, hogy kezdődjön el a tartalom írása!

A jó hír pedig az, hogy semmi nem zárja ki, hogy ezek a cikkek SEO szempontból is optimalizáltak legyenek, semmi nem zárja ki, hogy ezeket a cikkeket még jobban terjesszük, akár linképítéssel, közösségi megosztásokkal. Sőt!

Tedd meg minél hamarabb az első lépést a blogírás felé, ám, ha úgy érzed az írás nem Neked való, se időd, se türelmed, keress meg, segítek!

info(@)szovegelek.hu

Bányai Kata bejegyzései